Hur man väljer den bästa yoga resemattan 2023

Att ta din övning på väg med dig kan vara nyckeln till att överleva långa flygningar, bussresor och vägutflykter. Musklerna blir hårda efter att ha gått över Paris eller satt stilla i 8 timmar på röda ögonen. Dåligt humör på grund av jetlag och våra dieter är avstängda. Att behålla din personliga yogapraxis medan du är på semester kan göra stor skillnad. Men för att göra dessa hotellrum chaturangas lite enklare. du vill se till att du väljer den bästa reseyogamattan för dina behov

Behöver du en resematta?
Det finns så många tillbehör och rekvisita på marknaden idag att det kan vara svårt att dechiffrera vad du faktiskt behöver. Jag tycker att en matta med mig på vägen gör skillnaden i om jag tränar eller inte är på semester.

Att rulla ut min lätta yogamatta på mitt hotellrum sätter mig automatiskt på en mental plats som är redo att öva. Jag känner att jag är hemma på min matta. Och en yogamatta för resenärer kommer att bli lättare att packa och väga mycket mindre än din vardagliga yogamatta. Om du reser ofta bör du absolut investera i den bästa reseyogamattan.

Du kan också rulla ut din resematta ovanpå hyrmattorna om du tränar i studior på semester. Jag känner aldrig som att hyrmattorna är lika rena som min egen personliga matta, så en lätt liten yogamatta för resor är perfekt. Du behöver inte vila ansiktet direkt på en matta som 100 andra har använt.

Att välja en yoga resematta: Saker att hålla i hjärtat

1. Vikt

Först och främst dikterar hur mycket din resemat för yoga väger hur ofta du faktiskt packar den. Förpackning är en konst och med överviktiga bagageavgifter så höga som de är bör du först kontrollera hur mycket varje matta väger, desto lättare desto bättre.

2. Packbarhet

Är packbarhet ett ord? Jag tror inte det, men vad jag menar med detta är, hur bryts denna matta ner? Genomsnittliga yogamattor lagras upprullade, men det kan ta upp en stor del av din resväska! Helst vill du ha en matta som kan vikas i en kompakt storlek.

3. Textur

Är denna matta klibbig? Erbjuder det bra grepp så att du inte glider överallt i gudinneposition? Eller är den icke-gripande strukturen så grov att den kommer att irritera dig när du kopplar av i liggande lägen? Om du är känslig för strukturer (lite prinsessan och ärten), kanske du föredrar en mjukare matta. Tränar du varm yoga? Du behöver en gripig matta för när svetten oundvikligen börjar flöda.

4. Hållbarhet

Yoga är mer än ett träningspass, det är ett sätt att leva. En av filosofins viktigaste hyresgäster är begreppet ahimsa; öva en livsstil som inte skadar. Var uppmärksam när du köper din yogamatta. Tänk på hållbarhet. Är det gjord av ett ekologiskt vänligt material? Bidrar företaget till gröna orsaker?

5. Stil

Det kan verka mindre viktigt, men är det? Din yogaövning är personlig och ett utlopp för självuttryck. Vill du ha en matta i en färg som lugnar dig eller i ett ljust mönster som kommer att ge dig energi? Om du arbetar med ett specifikt chakra kan du söka efter en matta i dess färg för att hjälpa dig att tänka på det. Vissa mattor är mer tekniska, med markeringar som hjälper till med anpassningen. Du kommer att spendera mycket tid på din matta, så se till att hitta en du älskar.