4 viktiga sätt att balansera ditt sinne, kropp och själ

Idag är det extremt vanligt att människor lever sig stressade och hektiska. Vi har ofta bråttom att göra och uppnå så många saker – att försöka balansera karriärer, familjer, sido-hustles, sociala liv, träning och mer lämnar oss känsla av brist på ett bättre ord – dränerade. Det kan betraktas som något av ett nyligen fenomen för människor att känna sig missnöjda om vi inte upplever fullständig lycka och uppfyllelse i alla aspekter av våra liv.

Hur tar vi upp detta? Har balans blivit ett så högt mål att det för de flesta inte längre är möjligt? Kanske ett bra ställe att börja är att helt enkelt sträva efter att hitta en helhetsbalans när det gäller din allmänna hälsa – även ditt sinne, kropp och själ. Nedan finns fyra sätt att hjälpa dig starta processen.

1. Börja med maten du äter

Inte alla förstår hur stor effekten av maten vi konsumerar har på vår kropp och vårt sinne. Genom att driva din kropp med hälsosamma och näringsrika matar kommer du i slutändan att känna dig mer utvilad, energisk och i stånd att ta itu med din to-do-lista utan att känna att du behöver nå en andra (eller tredje) kopp kaffe. Ta det från den här studien som säger att det finns en koppling mellan att äta snabbmat och kronisk depression – vad du lägger i din kropp är viktig.

Fördelarna stannar inte bara där. Att äta mat full av vitaminer och näringsämnen har en fantastisk effekt på din hud, hår, naglar och mer. Vem vill inte ha starkare naglar, blankare hår och klarare hud !? Kom ihåg dessa fördelar nästa gång du frestas att gå igenom en körning genom.

2. Ge dig själv tid att vila

Det är alltför vanligt att fortsätta trycka på med dina dagliga uppgifter och ansvar, även när din kropp och själ skriker åt dig att ta en paus. När du befinner dig på väg mot utbränningspunkten – det första steget att göra är att ta en minut, känna igen dina behov och prioritera dessa behov. Fler och fler företag börjar erkänna Mental Health Days som avgörande för total produktivitet och anställdas tillfredsställelse. Att ta 24 timmar för att tillbringa tid utomhus, gå på promenad, få massage eller göra yoga kan göra underverk för ditt sinne och ande. Alltför ofta ser kvinnor på att ta tid för egenvård som ”självisk”, vilket är allt annat än sanningen. Hur kan du ha energi att ta hand om andra om du inte tar hand om dig själv? Här är din tillåtelse att spendera en kväll i badkaret med ett glas vin, äta glass medan du tittar på din favoritfilm eller helt enkelt öva på en enkel meditation. Som tar oss till vårt nästa förslag …

3. Arrangera en SPA-dag hemma

Du kanske inte kan besöka spaet så ofta du vill på grund av din budget. Inga problem – eftersom det är möjligt att skapa en spa-liknande atmosfär i ditt eget hus eller lägenhet! Börja med att tända några ljus. Stearinljuset har en lugnande effekt och i kombination med lugnande dofter som lavendel, vanilj eller ros kan de hjälpa dig att falla i ett tillstånd av avkoppling. Därifrån, applicera en ansiktsmask, släpp några eteriska oljor och epsom salt i ditt bad för att hjälpa till att lugna ömma muskler och voila – du har tagit spaet till dig. Bortsett från att spela lite lugnande musik, låt dina enheter ligga på ett utrymme där du inte frestas att ta tag i dem och njuta av lite skärmfri tid. Som leder oss till vårt sista ämne …

4. Avhåll dig från teknik

Vi är ett samhälle som har blivit helt för beroende av våra bärbara datorer och smartphones. Våra livliga livsstilar har skapat en underlig lust att alltid vara anslutna, men att ständigt engagera sig med våra handhållna enheter kan ha skadliga effekter på vår allmänna hälsa och välbefinnande. Det är anledningen till att människor, särskilt millennials, utnyttjar begreppet mindfulness i massor.

Hur ser mindfulness ut? Det kan vara så enkelt som att gå på promenad utan telefonen, fokusera på en uppgift i taget och inte ständigt kontrollera telefonen i sociala situationer. Multitasking har debunkts som sättet att göra mer gjort och vara mer produktiva – i verkligheten ger det oss att ge en liten procentandel av vår uppmärksamhet och ansträngning till en mängd saker. Låt detta fungera som ditt väckarkall att gå bort från rollen som ”multitasking extraordinaire” och bli mer närvarande i dina dagliga aktiviteter. För att inte tala, den ständiga rullningen på appar som instagram gör ingenting för vår självkänsla och gör att vi utnyttjar jämförelsestillstånd VÄG mer än vi behöver. Om det här ringer en klocka för dig, är det dags att koppla ifrån dig för självkärlekens namn.

Att ta hand om oss själva är något som alltid borde vara på vår to-do-lista, även om det betyder att vi gör små saker som att lämna vår telefon hemma eller ta ett bad. Det finns inga fel val när det gäller vad som fyller din kopp, så börja komma i kontakt med dina behov och omprioritera därefter. Målet är balansen mellan sinne, kropp och själ, men den roliga delen är resan som får oss dit.